A kapitalizmusban a pénz minden. Ugyanakkor nem feltétlenül kell érte véres verejtékkel izzadni, nem kell éhbérért robotolni napi 12 órát a mzőn, nem kényszerítik munkára a 7 éves gyerekeket ( most nem Pakisztánról beszélek...), és nem 165 centiméter a férfiak átlagmagassága. A kapitalizmus tehát alapjában véve nem "rossz" gazdasági szisztéma. Mivel azonban emberek művelik, alaposan lehet cseszni.
Például úgy, ha istenként imádjuk a pénzt. Az elmúlt évtized Magyarországán a pénznek valami olyasféle, már-már beteges kultusza alakult ki, mely beteges kultusz egyesíti magában Afrika sóvárságát és kicsinyességét Amerika felszínes csak-a-győztes-ember-a-jó-ember filozófiájával. Kicsit vissza kellene fognunk magunkat. elismerni, hogy fontos a pénz, sőt, bizonyos esetekben minden a pénz, de nem lehet kultusz tárgya. Csak egy eszköz, mely hozzásegít bennünket ahhoz, hogy különböző javakat békés úton megszerezzünk.
 

Szerző: Peterblant1  2010.02.09. 11:07 Szólj hozzá!

Címkék: robot pénz kapitalizmus kultusz

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagert.blog.hu/api/trackback/id/tr791741580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása