Amikor az új kormány hatalomra került, egyik első bejelentése az volt, hogy mindent magtesznek azért, hogy a devizahitelsek biztonságban tudhassák ingatlanukat, egyáltalán: életüket. Eleinte arról volt szó, forintosítják a devizahitelekt, ám kiderült, hogy ez nem mindenkinek jó. Aztán szóba kerültek más elképzelések, de a kormány még nem döntött.
Minden hónap késlekedés újabb százezres kiadásokat jelent a hitelfizetőknek. Ezért az alábbi felhívást tesszük közzé:
 

A DEVIZAHITELESEK VÉDELMÉBEN

1. Kérjük a Magyar Köztársaság kormányát, minél előbb hozza nyilvánosságra, konkrétan milyen intézkedéscsomaggal segítené a hitelt fizetni nem tudók, vagy éppen csak tudók helyzetét!
2. Túl későnek tartjuk a bejelentett őszi időpontot. Hamarabb kell lépni, mert minden hónap késlekedés újabb és újabb családok életét keseríti meg!
3. Indítsanak vizsgálatot az ügyben, hogy a svájci frank árfolyamának gyors változása kinek az érdekeit szolgálja, s felmerülhet-e az árfolyamingadozással kapcsolatban bármilyen törvénytelenség!
4. Módosítsák az MNB forintárfolyam mehghatározásának szabályait, módját, mert az, nézetünk szerint, egyoldalúan a kereskedelmi bankok érdekeit szolgálja.

 

 

Szerző: Peterblant1  2010.06.30. 09:25 Szólj hozzá!

Címkék: biztonság család felhívás devizahitel svájci frank

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagert.blog.hu/api/trackback/id/tr522120180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása