Az a munkavállaló, akit késve fizettek ki, hazánkban gyakorlatilag semmit nem tehet, azon kívül, hogy ha már végképp felment benne a pumpa, jelez a Munkaügyi Felügyelőség felé. Ám ez nem megoldás, mert ha egy cég fizetésképtelen ( vagy úgy csinálja, hogy az legyen), akkor az MF sem fog neki pénzt csinálni a semmiből. Van egy állami bérganacia alap, ez lenne hivatott pótolni a kieső béreket.
Éppen ezért minden munkavállalónak azt tudom tanácsolni: ha úgy néz ki, hogy nem lesz fizu, hagyja ott a munkahelyet. Nincs más út, egyszerűen, felmondás nélkül, mint a katonatiszt. Ilyen munkahelyhez ugyanis nem érdemes ragaszkodni. Ez van. Ez a magyar gazdaság. Mehetsz munkanélkülinek. Bár azzal sem vagy sokkal előbbre. A munkaügyi központok ugyanis messze nem töltik be azt a szerepet, melyet szántak nekik.
 

Szerző: Peterblant1  2010.03.19. 10:39 Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság pénz bér munkanélküli munkahely munkavállaló mf felmondás nélkül

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagert.blog.hu/api/trackback/id/tr731851788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása