A huszadik század második felében az áru fogalma átértékelődött. Pontosabban szólva: szélesedett. Olyan mértékben, hogy már minden árunak számított, maga az emberi élet is ( munkaerőpiac, temetkezés). Spirituális szempontok teljesen háttérbe szorultak, s ez egyenesen elvezetett a mostani politikai széljárásban oly elítélően hangzó "virtuális" gazdaság fogalomrendszeréhez.
Nem vitás, hogy a 21.század második évtizedében a virtuális gazdaságnak vissza kell húzódnia, hogy újra teret engedjen a valódi, a kézzelfogható gazdaságnak. Magyarán: a termelésnek. Ám ez a hosszú folyamat nem történhet politikai akarat nyomására, hanem előbb rendet kell rakni az állampolgári fejekben. A mentalitáson kell változtatni. Az iskolai oktatásnak, a felnőttképzésnek éppúgy közre kell ebben működnie, mint a népszerű tévécsatornáknak. Tudomásul kell venni, hogy egy tőzsdeügynök nem feltétlen előbbrevaló a sarki hentesnél.
 

Szerző: Peterblant1  2010.03.25. 11:01 Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság áru termelés virtuális gazdaság politikai akarat

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagert.blog.hu/api/trackback/id/tr431867302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása