Az Orbán- kormány egyik -számomra meglepő- szerkezeti újítása, hogy összevonták az egészségügyi és az oktatási tárcát. A miniszterelnök ezt egy tévéműsorban azzal indolkolta, hogy a kettő szorosan összefügg, hogy az egyén életében szétválaszthatatlan az oktatás és az egészség. Szép dolognak tartom, hogy a mai Magyarországon ennyire helladikus életszemlélettel éljen egy kormányfő, ám bizonyos aggályaim azért vannak az összevonással kapcsolatban. Bármennyire is jó politikusnak tartom Orbán Viktort.
A legfontosabb: a pénz. Az egészségügy bizonyos szegmensei ( pl. kórházak műszer-beszerzései) összehasonlíthatatlsnul nagyobb pénzeket mozgatnak meg, mint az oktatás hasonló területei. Egy rák-diagnosztikai eszköz jelenleg még jóval többe kerül ,mint egy rajztábla. Kérdés: ha ekkora különbséggel működtethető területeket terelnek egy akolba, a magasabb összeg nem fogja-é felülírni az alacsonyabbat? A magasabb összeghez mindig magasabb erősségű lobbitevékenység is kapcsolódik. Az oktatási lobbi tud majd olyan pozíciókat szerezni, mint az egészségügyi? A választ előre sejtem, de azért nyitott és udvarias vagyok, eézrt nem írom le előre. Ebből a vegyesfelvágott-minisztériumból óriási problémák származnak a jövőben.
 

Szerző: Peterblant1  2010.05.07. 11:55 Szólj hozzá!

Címkék: oktatás orbán viktor egészségügy lobbi minisztérium

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagert.blog.hu/api/trackback/id/tr581981211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása