A pörgő álkapitalizmus felszínes filozófiája azt tartja, hogy az emberek (kérdéses, hogy létezik-e ilyen kategória...) semmi másra nem vágynak, mint hogy a világgal együtt fejlődjenek ,haladjanak, aztán hatvan évesen meghaljanak infarktus vagy vastagbélrák következtében.
Jómagam azt állítom ( s talán nem vagyok ezen véleményemmel egyedül), hogy legtöbb világpolgártársunk nem óhajt megdögölni hatvan esztendősen valamilyen stressz által kiváltott ökörségben. Épp ezért a mi generációnk ( mai harmincasok-negyvenesek) egyre sürgetőbb feladata, hogy az álkapitalizmusból valódit, az álságos világból pedig valódi világot teremtsünk. Normalizálni kell az emberi életet, kiszámíthatóvá tenni (amennyire csak lehet) a jövőt, legalábbis a holnapot. Együtt kell tennünk valamit a biztonságért. Mert az ember természetes állapota a fontolva haladás, nem pedig a fejveszett előrerohanás.
 

Szerző: Peterblant1  2010.02.09. 10:50 Szólj hozzá!

Címkék: kapitalizmus biztonsag infarktus

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagert.blog.hu/api/trackback/id/tr161741544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása