A csonka család a multinacionális cégek legjobb biznisze. Ennek megértéséhez nem kell mást tennünk, csak egy kicsit számolni.
Van egy négyfős család, két szülő+két gyerek. Ők négyen x forintot fogyasztanak Tegyük fel, a szülők elválnak. Így a fogyasztás megnő, ha nem is kétszeresére, de másfélszeresére leginkább. Merthogy az egy háztartásból kettő lesz, ami növeli az energiafogyasztást, több műszaki cikket is kell venni, az olyan, a háztartás vezetéséhez nélkülözhetetlen cuccokról, mint a mosogatószer, tisztítószer, már nem is szólva.
Persze, az is igaz, hogy vannak a kapitalista gazdaságnak olyan szegmensei, melyek inkább a családok egybenmaradásában érdekeltek. Ilyen pl. az idegenforgalom vagy a biztosítás.

Szerző: Peterblant1  2010.04.08. 10:53 Szólj hozzá!

Címkék: család gazdaság kapitalizmus biztosítás fogyasztói társadalom idegenforgalom

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagert.blog.hu/api/trackback/id/tr551903822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása