Az egy évvel ezelőtti (2009.február) árakhoz képest a búza ára 23 százalékkal lett olcsóbb. Ennek beláthatatlan következményei lehetnek. Melyek ezek?
1. A parasztság megmaradt része ( az aktív lakosság 3-4 százaléka) nem lesz versenyképes még a magyarországi piacon sem, az exportról már nem is szólva. A parasztság megszűnik vásárlóerő lenni, munkanélkülivé válik, ez érezhető kihatással lesz az iparra és a szolgáltatási szektorra. Tavaly az ipari termelés volumene emelkedett. Ha a belföldi fogyasztás nem növekszik, eladhatatlan áruk tömkelege fog felhalmozódni.
2. A lakosság nem fogja érezni az árcsökkenést, a kenyér, a kifli, az egyéb péksütemények fogyasztói ára ugyanolyan marad, vagy emelkedik. Nem marad több pénz a zsebünkben.
3. A falusi lakosságnak egyszerűen elmegy a kedve a földműveléstől, a fiatalok már nem akarnak helyben maradni, elmennek a városokba, ahol viszont nem tudja őket felvenni a munkaerőpiac.
 

Szerző: Peterblant1  2010.02.10. 08:53 Szólj hozzá!

Címkék: piac pénz parasztság búza ára

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagert.blog.hu/api/trackback/id/tr771744732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása