Orbán Viktor a minap Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kampányolt. Tegyük hozzá: szépen ,kulturáltan. Ami miatt mégis "tollat ragad" a blogger, az a jövendő miniszterelnök egy vitatható mondata, pontosabban: mondatrésze.
Orbán szerint Borsodban különösen gyorsan kell munkahelyeket teremteni, például- és itt jön az általam kifogásolt mondatrész- a közmunkák megindításával. Szerintem ez nem jól van. Nem hiszem, hogy a hatalmas munkanélküliséget közmunkákkal kellene megoldani. Közmunka nincs mindig, s ha van is, nem biztosít olyan béreket, melyek által a korábbi munkanélküliből komoly vásárlóerő képződik, olyan, mely képes fellendíteni a kis- és középvállalkozások forgalmát. A közmunkából származó jövedelem épphogy a túléléshez elég. Ami a kötelezettségek kifizetése után megmarad, azt a közmunkás az olcsó, nyomott árakkal dolgozó áruházláncokban fogja elkölteni.
Nem közmunka kell tehát, hanem állami beruházások. Nem feltétlenül több milliárdos nagyságrendűek. Csak olyanok melyek TARTÓS munkahelyeket képesek teremteni, normálisnak nevezhető bérekkel.
 

 

Szerző: Peterblant1  2010.04.23. 08:22 Szólj hozzá!

Címkék: orbán viktor vállalkozás beruházás munkahely jövedelem közmunka

A bejegyzés trackback címe:

https://biztonsagert.blog.hu/api/trackback/id/tr231944471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása